Sinds 7 augustus 2022 is de Europese wetgeving omtrent E171 (titaandioxide) bijgesteld. Uit onderzoek is gebleken dat E171 niet geheel veilig is en daarom wordt deze uit de Europese handel genomen. Nieuwe producten mogen geen E171 bevatten, maar producten geproduceerd voor 7 februari 2022 mogen wel gewoon verkocht blijven worden tot aan einde van de houdbaarheid. E171 komt helaas in veel kleurstoffen en strooisel voor. Het is een witmaker en hij geeft een mooie glans. Het is dus nog best een klus om deze te vervangen. Gelukkig zijn de leveranciers hier druk mee bezig, maar wij zullen dus nog wel E171 blijven verkopen tot dat de voorraad op is. Een echt goede vervanger is er helaas nog niet, dus je zult merken dan producten zonder E171 minder wit en minder goud zijn. 

Aangezien er geen nieuwe producten op de markt met E171 mogen komen houdt dat in dat als je een taart voor iemand anders maakt dit gezien wordt als een nieuw product. Officieel mag je hier dus geen E171 voor gebruiken. Als je voor jezelf bakt mag dit wel. 

Wil je weten of een product E171 bevat? Kijk dan bij de ingrediënten onder kleurstof E171. Mocht je het zeker willen weten mag je ons altijd een appje sturen of chatten dan kijken wij op het product zelf.