BeschrijvingSpeculaasmix ( de Bakzolder )
Bakzolder speculaasmix
Voor gevulde speculaas, speculaasjes en pepernoten;
Met deze mix kan je alle kanten op: Gevulde speculaas, speculaasjes, pepernoten; de recepten staan allemaal op de verpakking. Tip: bestel meteen amandelschaafsel en amandelspij
Bakzolder speculaasmix
Voor gevulde speculaas, speculaasjes en pepernoten;
Met deze mix kan je alle kanten op: Gevulde speculaas, speculaasjes, pepernoten; de recepten staan allemaal op de verpakking. Tip: bestel meteen amandelschaafsel en amandelspijs, want die zijn er heerlijk bij!BAKZOLDER SPECULAAS
Recept speculaasdeeg: 850 gram mix, 250 gram roomboter of margarine, klein scheutje melk, halve of geschaafde amandelen.Meng alle ingrediënten (kamertemperatuur) met de hand tot stevig deeg. Laat het deeg een paar uur rusten in de koelkast om de smaak te bevorderen. Als het deeg te droog is kun je wat melk toevoegen. SPECULAASJES: Rol het deeg gelijkmatig uit. Druk het deeg in de vorm of steek uit met uitsteekvormpjes. Bak de speculaas ca. 15 minuten op 165graden. Kijk goed uit dat de speculaasjes niet verbranden, ze zijn zacht en niet te donker als ze uit de oven komen, worden door het afkoelen hard.
PEPERNOTEN: Draai gelijkmatige bolletjes van het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat (ca. 1 cm uit elkaar). 10 minuten bakken op 165 graden.
GEVULDE SPECULAAS: Extra ingr.: 500 gram amandelspijs.
losgeklopt ei. Voeg wat extra melk toe aan het deeg en verdeel het deeg in twee stukken. Rol hier 2 plakken van en leg een plak amandelspijs op de ene plak speculaas, de andere erbovenop. Garneren met wat amandelen en bestrijk met een losgeslagen ei. Bak de speculaas ca. 40 minuten op 155 graden.
Ing zeeuwsebloem, rijsmiddelen E50011, E4501, en E3411, zout, vocht max 15,5%, speculaaskruiden, bruine suiker, vanillesuiker