Lekker mix voor appeltaart. Ook kan de mix heel goed voor sloffenbodems, gevulde koeken of kano's gebruikt worden!
Bereidingswijze Appeltaart:
500 gram Bake Delicious Appeltaart mix
180 gram boter in blokjes
20 gram water (20ml)
Vulling:
1 kg zachtzure appels (zoals goudrenetten of jonagold)
50 gram suiker
2-3 theelepels kaneel
75 gram rozijnen
Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
Doe alle ingrediënten in een kom en mix met een haak of vlinder tot een samenhangend deeg. (met de handen kan ook)
Laat het deeg 1 uur opstijven in de koelkast.
Schil de appels en snij ze in blokjes. Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten). Meng de Suiker, rozijnen en de kaneel door de appels
Haal het deeg uit de koelkast en rol 2/3 van het deeg uit tot ca. 5 mm dikte.
Bekleed een ingevette springvorm ( 22-24 cm) met het deeg. Vul de taart met het appelmengsel. Rol de rest van het deeg uit tot 5 mm en snij het in lange repen van ongeveer 1 cm breed. Leg de reepjes deeg in een raster op de appelmengsel en bestrijk met losgeklopt ei. Verwarm de oven op 170C (heteluchtoven 160C) en bak de taart in 50-70 minuten af.